Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

συμπτώματα που έχουν σχέση με χρήση ουσιών

Μαριχουάνα: απλανές κρύο βλέμμα με κόκκινα μάτια,δυνατή ομιλία με ανάρμοστο γέλιο,υπνηλία,μυρωδία γλυκού καμένου,απώλεια ενδιαφέροντος και κινήτρων,απώλεια ή πρόσληψη βάρους.
Αλκοόλ: αδεξιότητα,δυσκολίες βάδισης,υπνηλία,ανικανότητα κρίσης,διευρυμένες κόρες των ματιών.
Υπνωτικά: το άτομο φαίνεται σαν να είναι μεθυσμένο χωρίς όμως μυρωδιά αλκοόλ,δυσκολίες συγκέντρωσης,αδεξιότητα,κακή δυνατότητα κρίσης,μπερδεμένη ομιλία,φοβερή υπνηλία,μικρές κόρες των ματιών,μειωμένη διάμετρος.
Κοκαϊνη-αμφεταμίνες(διεγερτικά): υπερδραστηριότητα ,ευφορία,ευερεθιστικότητα,ανησυχία,υπερβολική ομιλία,φλυαρία που ακολουθείται απο κατάθλιψη και ύπνο σε ασυνήθιστες ώρες.Μακρές περίοδοι χωρίς φαγητό ή ύπνο,διευρυμένες κόρες ματιών,απώλεια βάρους,ξηρότητα στόματος και μύτης.
Εισπνεόμενα(κόλλες,αεροζόλ,ατμοί): υπερβολικά υγρά μάτια ,αλλοιώσεις της όρασης,της μνήμης,της σκέψης.Εκκρίσεις από τη μύτη ή εξανθήματα γύρω απο τη μύτη και το στόμα.Πονοκέφαλοι,αναγούλες,όψη ατόμου που βρίσκεται σε μέθη,ζαλάδα.κακός έλεγχος των μυών.αλλαγές τησ όρεξης,ανησυχία,ευερεθιστικότητα,παρουσία ασυνήθιστα  μεγάλου αριθμού δοχείων σπρέι στα σκουπίδια.
Παραισθησιογόνα(LSD) : διευρυμένες κόρες ματιών,παράξενη και παράλογη συμπεριφορά με επιθετικότητα,παράνοια και ψευδαισθήσεις,αλλαγές διάθεσης,απομάκρυνση από τους ανθρώπους,το άτομο κλείνεται στον εαυτό του,μπερδεμένη ομιλία,σύγχυση.
Ηρωϊνη: σημάδια από βελόνες,ύπνος σε ασυνήθιστες ώρες,εφίδρωση,εμετοί,βήχας και ρουθούνισμα,σπασμωδικές κινήσεις,μείωση της διαμέτρου των κορών των ματιών οι οποίες δεν αντιδρούν στο φως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου